Logo Društvo psorijatičara Hrvatske

Društvo psorijatičara Hrvatske - Croatian Psoriasis Association

Vrijeme je da se prestanemo sakrivati. Vrijeme je da počnemo djelovati!

Drugo izdanje hrvatskog kongresa oboljelih od psorijaze okupilo je u subotu, 9. studenoga 2019. godine brojne stručnjake za tu kroničnu kožnu bolest, ali i predstavnike udruga pacijenata u Specijalnoj bolnici Naftalan, koja još od 1989. predano i uspješno liječi psorijatičare.

Tijekom cjelodnevnog događanja razmjenjivala su se iskustva, a dermatovenerolozi s KBC-a Zagreb i KBC-a Osijek te drugi stručnjaci svojim su predavanjima predstavili novosti u liječenju te se dotakli psihološkog aspekta i kvalitete života oboljelih. Dio kongresa bila je i edukativna radionica o korištenju online zajednica u međusobnoj podršci i informiranosti psorijatičara te zagovaranju njihove uključenosti u društvo.

Naftalan - Kongres

Prvi hrvatski kongres oboljelih od psorijaze okupio je u subotu stručnjake za ovu kroničnu kožnu bolest, domaće i strane udruge pacijenata u Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić Gradu. Bila je to prilika za razmjenu iskustava i upoznavanje stranih gostiju s blagodatima naftalanoterapije, jedinstvene terapije ljekovitim zemnim uljem u liječenju psorijaze od koje boluje oko 3 posto svjetske populacije.

“U fokusu cjelodnevnog Kongresa upravo su oboljeli od psorijaze, koji su dobili priliku o ovoj bolesti razmjeniti iskustva s drugim pacijentima, ali i od liječnika doznati novosti i spoznaje o uspješnom liječenju psorijaze. Hvala Naftalanu što su pacijente iz Italije, Španjolske, Srbije, Češke i Slovačke upoznali s naftalanoterapijom po kojoj je RH, uz Azerbajdžan jedinstvena u svijetu“, istaknula je organizatorica kongresa Inka Marinić, predsjednica Društva psorijatičara Hrvatske.

Janssen

Plus.hr

WPD 2021

Ikona YouTube logotipa Ikona Facebook logotipa Ikona Instagram logotipa

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.