Capoeira

Od 10. - 12.02.2017. u Puli održao se 1st Batizado & troca de cordao Ago Capoeira u organizaciji Capoeira Cluba Pula/Ago Capoeira.

1th Agô Croácia - Batizado & troca de cordão je kroz program i kulturne aktivnosti održao nekoliko radionica Capoeira Angola i Regional, te je Capoeira Club Pula na ovom važnom događanju htio iskazati podršku cijelom Društvu psorijatičara Hrvatske i svim oboljelima od ove bolesti, noseći majice na kojemu je bio vidjliv i logotip našeg Društva.

Završili smo jednogodišnji ciklus treninga, doživjeli smo mnogo dobrih i nezabarovanih stvari zahvaljujući sudjelovanju svakog pojedinca Capoeria Cluba Pula - Agô Capoeira i svih nasih prijatelja.

Capoeristi tradiconalno obiljezavaju prijelaz iz jednog ciklusa u drugi krštenjem i zamjenom špage (Batizado & troca de cordã). Taj je događaj značajan u životu capoeriste jer označava kraj jednog kruga treniranja i mogućnost prezentacije stečenog znanja i vještina.

Krštenje (Batizado) označava učenikov ulazak u svijet capoeire, kada prelazi iz faze prvog treninga u capoeira svijet dobivajući svoj nadimak.

Drugi znak napretka jest promjena stupnja - boje spage (Troca de cordã), a isti ide do finalnog majstorskog stupnja.

Od srca zahvaljujemo voditeljici Capoeria Club Pula, Dani Anđić Baiana i cijelom njenom timu - te se nadamo i veselimo budućim zajedničkim projektima.

capoeira

Janssen