Enstilar pjena za kožu

8.10.2020. Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode - HALMED odobrila je lijeku Enstilar pjena za kožu dugotrajnu terapiju održavanja u lokalnom liječenju psorijaze vulgaris u odraslih. Time je lijek Enstilar pjena za kožu postao jedini lijek u svijetu za lokalno liječenje psorijaze s odobrenom terapijom održavanja. Prema najnovijim smjernicama Njemačkog dermatološkog društva (DDG) iz 2019. godine, lijek Enstilar pjena za kožu predstavlja najučinkovitije lokalno liječenje psorijaze.

Lijek Enstilar pjena za kožu je istovremeno i jedini lijek za lokalno liječenje psorijaze koji je u svjetskoj primjeni potvrdio svoju učinkovitost i u liječenju bolesnika s umjereno-teškom do teškom psorijazom. Također, lijek Enstilar pjena za kožu se može kombinirati s bilo kojom sustavnom terapijom za liječenje psorijaze (fototerapija, konvencionalni i biološki lijekovi). Primjenjuje se jednom dnevno tijekom 4 tjedna, a najčešća preporuka je večernja primjena lijeka. Lijek se nalazi na Dopunskoj listi lijekova HZZO-a.

Janssen

Plus.hr