Enstilar

Lijek Enstilar pjena za kožu za lokalno liječenje psorijaze uvršten na Osnovnu listu lijekova HZZO-a za oboljele s težom kliničkom slikom

S obzirom da je lijek Enstilar pjena za kožu jedini lokalni antipsorijatik koji je u svjetskoj primjeni potvrdio svoju učinkovitost i u liječenju bolesnika s umjereno-teškom do teškom psorijazom, HZZO ga je 1. prosinca 2022. god. uvrstio na Osnovnu listu lijekova. Nastavno, bolesnicima s umjereno-teškom do teškom psorijazom koji nisu zadovoljavajuće odgovorili na liječenje fototerapijom, metotreksatom, acitretinom, ciklosporinom ili apremilastom lijek Enstilar pjena za kožu je dostupan bez nadoplate u svrhu daljnjeg kombinacijskog liječenja.

Lijek Enstilar pjena za kožu sadrži fiksnu kombinaciju kalcipotriola i betametazona koja se prema svim smjernicama smatra prvom linijom lokalnog liječenja. Ujedno, lijek Enstilar pjena za kožu predstavlja najučinkovitije lokalno liječenje psorijaze, od fiksne kombinacije kalcipotriola i betametazona u masti i gelu je učinkovitiji od 30% do 70%. Također, važno je naglasiti s obzirom da je psorijaza kronična upalna bolest kože, lijek Enstilar pjena za kožu je jedini lokalni antipsorijatik na tržištu Republike Hrvatske koji je odobren za dugotrajno liječenje psorijaze.