Život u mojoj koži

Život u mojoj koži

“Život u mojoj koži” je izložba fotografija poznatih osoba sa oboljelima od psorijaze, zagrebačkog akademskog umjetnika Saše Šekoranje te mladih pulskih fotografa Valentine Kaić, Ive Finderle i Vilija Paoletića. Poznate osobe iz glazbenog, kulturnog i sportskog života ujedinile su se u javno-zdravstvenoj akciji o psorijazi koja potiče oboljele da se lakše nose sa svojom, često nagrđujućom, bolešću.

Kao dio javno-zdravstvene akcije “Život u mojoj koži”, Hrvatskog dermatovenerološkog društva HLZ-a, Referentnog centra za psorijazu MZSS i Društva Psorijatičara Hrvatske, do danas su svečano otvorene tri izložbe (u Zagrebu, Osijeku i Puli) fotografija poznatih osoba iz glazbenog, kulturnog i sportskog života s oboljelima od psorijaze.

Svojim sudjelovanjem u akciji Tony Cetinski, Leona Paraminski, Tereza Kesovija, Nataša Janjić, Daniela Trbović, Ivana Roščić, Gordan Kožulj, Nera Stipičević, Sandra Bagarić, prof. dr. Mirjana Krizmanić, Franko Krajcar, Daniel Načinović, Bruno Krajcar, Gabi iz grupe Nola, voditelji emisije AT Klub sa Radio Pule i Goran Roce željeli su pomoći oboljelima da se lakše nose sa svojom bolešću, te da potaknu javnost na razumijevanje i prihvaćenost. Ujedinili su snage da bi potaknuli osobe oboljele od psorijaze da traže pomoć i razumijevanje svoje okoline, prijatelja i uopće društva u cjelini kako bi im pružili potrebnu podršku u toj teškoj, često nagrđujućoj i zbog toga stigmatizirajućoj, upalnoj bolesti kože. Riječ je o fotografijama ovih fotografa (Šekoranje, Kaić, Finderle, Paoletić), koji su svojim objektivom zabilježili emotivni trenutak podrške i ohrabrenja koje su poznate osobe pružile oboljelima od psorijaze tijekom snimanja, poručujući time da psorijaza nije zarazna bolest i da oboljeli zaslužuju razumijevanje i podršku društva u cjelini.