Celgenov Summit “ChangeMakers”

Celgenov Summit pod nazivom “ChangeMakers” održan u Boudry (Švicarska) od 19. do 20. listopada, okupio je nešto više od 120 pacijenata iz cijele Europe. Summit je objedinio pacijente oboljele od reumatoidnih, imunoloških, metaboličkih, hematoloških te ostalih bolesti. Svaka skupina pacijenata imala je svoju boju akreditacije kako bi se raspoznalo kojoj skupini pripada.

Nakon kratkog uvoda prvog dana i predstavljanja rasporeda Summita, uslijedio je Q&A session, na kojem su pacijenti bili slobodni postaviti pitanja na koja su odgovarali vodeći ljudi Celgena. Tokom cijelog događanja zaposlenici iz Celgena bili su prisutni te slobodni za bilo kakva pitanja.

Također svi učesnici Summita su sudjelovali u izradi “panoa fotografija”, na kojoj se svaki učesnik fotografirao a pano ostaje u Celgenu kao uspomena na “ChangeMakers” Summit.

Naše društvo predstavila je Nina Vojnić. Bile su organizirane razne radionice, a na svakoj radionici sudjelovalo je oko 15-ak pacijenata.

Budući da su na radionicama sudjelovali pacijenti iz cijele Europe, zaključci možda nisu bili relevantni za Hrvatsku, ali bilo je važno čuti probleme i izazove sa kojima se susreću druge države. Paralelno se održavalo po nekoliko radionica, a svaki učesnik mogao je prisustvovati dvijema radionicama.

{gallery}vijesti/2017/summit{/gallery}